Замразено кисело мляко с шоколадови парченца
Необходими продукти за замразено кисело мляко:
за 2 порции
1 ½ чаши кисело мляко по избор
1 с.л. неподсладено какао на прах
1 ½ с.л. парченца шоколад
подсладител, съответстващ на 3 с.л. захар
По желание:
Пребиотик на прах или 1 ч.л. инулин /ФОЗ
акация на прах
Приготвяне на замразено кисело мляко:
Смесете в купа киселото мляко, какаото на прах, парченцата шоколад, подсладителя и по желание пребиотичните фибри. Разбъркайте добре и след това оставете сместа да престои най-малко 1 час във фризера.
Съвет: Когато искате да направите замразено кисело мляко е добре да не се използват уреди за приготвяне на сладолед. Желателно е да се сведе до минимум използването на блендер, за да не се унищожат пробиотичните бактерии, които киселото мляко осигурява.
Насладете се на вашия вкусен и здравословен сладолед.