Ваучерите за храна стават електронни

На 27 юли 2023 г. Народното събрание одобри нормативни промени в Закона за корпоративното подоходно облагане (чл. 209а), които дават възможност за издаване на електронни ваучери за храна по Наредба № 7. От 1 януари 2024 г. работодателите ще могат да поръчват ваучери за храна на електронен носител (карта) или изцяло виртуален инструмент.

Електронните ваучери ще бъдат освободени от данъци и осигуровки до 200 лв. на месец на служител и ще могат да се ползват на POS терминали в търговските обекти, включени в партньорската мрежа на съответния оператор на ваучери за храна. Изискванията към работодателите остават непроменени – да предоставят еднаква сума на всички свои служители, да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, да не са намалявали заплатите на служителите през предходните три месеца.

Дигитализацията ще улесни и модернизира процеса на използване на ваучери за храна, както при работодателите, така и при потребителите, търговците и доставчиците на ваучери.

Какви са характеристиките на електронния ваучер

Какво да очакваме


Кауфланд Сървис се подготвя за дигитализацията на ваучерите, за може да въведе електронен ваучер за храна в предвидения срок.
Ще се свържем с всеки един от нашите партньори, когато се финализират всички предстоящи изменения в Наредба № 7 на МТСП и МФ.

Отиди в началото