Кремообразен бананов сладолед
Необходими продукти за бананов сладолед
По желание:
1-2 с. л. рожков
шепа замразени горски плодове
1 с. л. кокосово масло
щипка канела
Приготвяне на бананов сладолед:
1. Извадете замразените бананови кръгчета от фризера и ги оставете за около 5-10 минути на стайна температура, за да омекнат леко.
2. Сложете бананите в мощен блендер или кухненски робот.
3. Блендирайте, като спирате и разбърквате сместа от време на време. В началото ще изглежда като трохи, но продължете да блендирате, докато се превърне в гладка, кремообразна консистенция, наподобяваща мек сладолед. Може да отнеме няколко минути.
4. Ако добавяте други съставки (рожков, плодове, кокосово масло), добавете ги сега и блендирайте, докато се смесят добре.
5. Сервирайте веднага за мек сладолед или прехвърлете в кутия с капак и замразете за още 1-2 часа за по-твърда консистенция.
Съвет: Това е най-лесният вариант, който може да се модифицира безкрайно – да се заменят съставките: кокосовото масло с фъстъчено, рожков с какао на прах, щипка канела с ванилия или да се допълват с нови.
Насладете се на вашия вкусен и здравословен сладолед.